Çfarë duhet të bëjmë nëse shikojmë një ëndërr të keqe?!

Ëndrrat në Islam ndahen në tre lloje: ënderra prej Zotit,endrra prej lodhjes dhe ëndrra prej shejtanit të mallkuar. Ëndrrat që janë prej Zotit janë të gjitha ato që e kënaqin njeriun me pamje dhe me bukuri nga më të ndryshmet,ëndrra prej lodhjes janë ato ëndrra që në momentin kur fle trupi i njeriut duket sikur bie nga shtrati ose nga një vend i lartë dhe ëndrrat e shejtanit të mallkuar janë ato që e frikësojnë njeriun me pamje dhe forma më të këqija.

Profeti Muhamed a.s ka thënë: “Nëse shikon një ëndërr të keqe duhet të pështysh tri herë në anën e majtë dhe të thuash Eudhu bilahi mine shejtani rraxhim (Kërkoj mbrojtjen e Allahut nga shejtani i mallkuar).Të kthehesh nga krahu i djathë dhe të flesh përsëri.Nëse shikon përsëri ëndërr të keqe,ngrihu edhe fal dy rekat namaz. Ëndrrën e keqe mos ja trego askujt.

Shto koment

Your email address will not be published.

Elvis Naçi është lindur në Tiranë në 07.04.1977. Pasi mbaroi shkollën e lartë fetare ka shërbyer si Imam dhe ligjërues në Xhaminë e Tabakëve. Kjo faqe është zyrtare dhe e vetmja që posedon Teologu Elvis Naçi.

Biografia e plotë